Aslı Akarsakarya’nın ilk öykü kitabı “Düşe Kalka”, 2009 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görülmüştü. 12 yılın ardından yayımlanan “Buraya Kısıldık Sanırım” yazarın ikinci öykü kitabı.

Tanıtım bülteninden:
Buraya Kısıldık Sanırım, belleğinde, hayallerinde, ölümlülüğünde veya toplumun ikiyüzlülüğünde hapsolmuşların diline ve yaşamına yoğunlaşan bir kitap. Geçmiş ve gelecek arasında iradeyi ve şimdiyi sorgulayan anlatıları kapsıyor ve çok farklı karakterler üzerinden hayata karşı galip çıkamamanın hikâyesini anlatıyor.
Aslı Akarsakarya’nın ilk öykü kitabı Düşe Kalka, 2009 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görülmüştü. 12 yılın ardından yayımlanan Buraya Kısıldık Sanırım, yazarın ikinci öykü toplamı.
Yazar oyuna değil gerçeğe bakan, çoğu zaman da gerçeğe yenilen öykülerle karşımızda.
“Hiç beklemediğimiz bir an, yalan, ben hep bekledim, beklemeyen o, hatta beni görmediği bir an, gören benim, ve dediğim gibi asla merhaba yok, gündeliğin değersizliğinde ezilmeyeceğiz, hayır. Ben böyle düşündükçe su birikintisi köpüklenerek yükseliyor, çünkü yağmur hız kesmiyor ve belli ki batacağım, hareket etmeli, nihayetinde bu ne ilk ne son, ve ölüm ne bir olay ne bir an. Ölüm A’dan B’ye bir doğru, veya durduğum şu çamurlu su.”

Aslı Akarsakarya, Düşe Kalka (öykü, 2009), İçeride Kalanlar (roman, 2016) ve Buraya Kısıldık Sanırım’ın (öykü, 2021) yazarıdır.
1980 yılında Ankara’da doğdu. 2002’de Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği’nden mezun oldu. 2005-2007 yılları arasında Yalınayak Edebiyat dergisinin yayın kurulunda görev yaptı. Öykü, çeviri, fotoğraf ve gezi yazıları; Varlık, Kitap-lık, Karakalem, Kül Öykü, Memlekent ve Voyager gibi dergilerde yayınlandı.
İlk öykü toplamı Düşe Kalka, 2009 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne değer bulundu. İlk kişisel fotoğraf sergisini 2010 yılında açtı ve 2017-2019 yılları arasında bir video/belgesel projesi olan Woman In Me’ye (İçimdeki Kadın) hayat verdi.